Nieuwsbericht

De Japanse duizendknoop, een exotische woekeraar

Start met kijkenStart met lezen

De Japanse duizendknoop, een exotische woekeraar

Terreineigenaren zoals; projectontwikkelaars, provincies, gemeenten, woningbouwverenigingen, zitten met hun handen in het haar als het gaat om de razendsnelle verspreiding van de Japanse duizendknoop. De exotische woekeraar is op steeds meer plaatsen een groot probleem.

Woekerende Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop groeit zo’n 10 centimeter per dag en kan uiteindelijk meer dan 3 meter hoog worden!

De taaie plant kan zich door zwakke plekken in asfalt en beton wringen, tegels oplichten, kabels en leidingen beschadigen en schade veroorzaken aan funderingen. De plant kan zelfs door muren heen breken als je hem niet tijdig bestrijdt.

Japanse duizendknoop groeit zelfs door asfalt heen!

Alleen al de aanwezigheid van deze plant in de omgeving van bijvoorbeeld gebouwen kan desastreuze gevolgen hebben en zorgt voor belemmeringen met betrekking tot de inrichting van het plangebied.

Hoe eerder u met de bestrijding van de Japanse duizendknoop begint, hoe beter!

Daarom is het belangrijk door een deskundige te laten controleren of de Japanse duizendknoop aanwezig is. Met een quickscan kan KP Adviseurs uw terrein inventariseren. Dit kan gecombineerd worden met een ecologische quickscan waarmee ook direct overige ecologische risico's in kaart kunnen worden gebracht.

Wilt u meer informatie over de problemen die de Japanse Duizendknoop met zich meebrengt of het risico voor uw eigendom laten bepalen? Neem dan vrijblijvend contact op.

M.Muller en X.van Uffelen: Volkskrant 26-11-2021

Solliciteer nu

Dank je wel

Je bericht is verstuurd. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Oops! Something went wrong while submitting the form.