Nieuwsbericht

Soortenmanagementplan voor Alphen aan de Rijn

Start met kijkenStart met lezen

Soortenmanagementplan voor Alphen aan de Rijn

KP Adviseurs mag het soortenmanagementplan voor Alphen aan de Rijn op gaan stellen. Dit is reden voor een feestje bij KP Adviseurs!

Bij planontwikkelingen is vaak verplicht onderzoek te laten doen naar het voorkomen van beschermde soorten. Met een soortenmanagementplan doe je dit onderzoek van tevoren voor een heel gebied. Zo hoef je niet meer voor elk ruimtelijk plan afzonderlijk ecologisch onderzoek te doen en een ontheffing aan te vragen.

Het doel van het soortenmanagementplan is het actief verbeteren van de staat van instandhouding van beschermde dieren- en plantensoorten.

Het plan bestaat, grofweg, uit drie delen: het soortenmanagementplan, het basisonderzoek en de vergunningaanvraag.

In het soortenmanagementplan wordt de lange termijnvisie van de gemeente, het plangebied, de actoren en de activiteiten beschreven.

Daarna wordt er een gebiedsdekkende quickscan uitgevoerd. Aan de hand hiervan wordt een definitieve onderzoeksstrategie bepaald. Deze onderzoeksstrategie wordt besproken met de Omgevingsdienst. Met het Soortenmanagementplan en een goede juridische onderbouw wordt een vergunningaanvraag gedaan.

Quickscan in woonwijk

KP Adviseurs kan u tijdens uw gehele ecologische traject adviseren en ondersteunen. KP Adviseurs denkt hierbij altijd met u mee, binnen de wettelijke kaders, en zorgt dat u altijd binnen de lijnen blijft van het ecologisch protocol.

Onze specialisten hebben altijd een oplossing op maat.

Solliciteer nu

Dank je wel

Je bericht is verstuurd. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Oops! Something went wrong while submitting the form.