Nieuwsbericht

Steenmarter gespot tijdens een nader ecologisch onderzoek

Start met kijkenStart met lezen

Steenmarter gespot tijdens een nader ecologisch onderzoek

Voor een locatie in Arnhem zijn we in 2021 begonnen meteen nader onderzoek naar de volgende soorten:

-         vleermuis;

-         marterachtigen;

-         eekhoorn;

-         hazelworm.

Tijdens de onderzoeken zijn, door onze flexibele veldwerkers van Teia, een paar verblijfplaatsen van een gewone dwergvleermuis en een steenmarter en een aantal huismussen aangetroffen. Volgens de geldende regelgeving moeten deze verblijfplaatsen gecompenseerd worden door alternatieve verblijfplaatsen (het aantal verschilt per soort).

De beschermde diersoorten moeten wel voldoende tijd krijgen om te wennen aan de (tijdelijke) alternatieve verblijfplaatsen. Deze gewenningsperiode is per soort verschillend.

Steenmarterkast afgedekt met natuurlijk materiaal

Tot nu toe zijn er diverse onderzoeken gedaan en gepland naar de aanwezige soorten. Alle ontwikkelingen worden tijdens de onderzoeken gecontroleerd en gerapporteerd.

Aangezien voor diverse soorten specifieke eisen zijn, voor het onderzoek en het plaatsen van alternatieve verblijfplaatsen, raden wij u aan om zo snel mogelijk te beginnen met de onderzoeken. Zo zorgt u voor zomin mogelijk vertraging van uw project.

Wij werken altijd volgens de gedragscode van het Netwerk Groene Bureaus en hanteren de door deze organisatie opgestelde Richtlijn ‘Veilig en gezond werken’.

Het Netwerk Groene Bureaus

Solliciteer nu

Dank je wel

Je bericht is verstuurd. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Oops! Something went wrong while submitting the form.